Opleiding

Met de Trager® Approach leer je een bewustzijns- en bewegingsmethode voor psycho-fysieke integratie waarbij je eigen ontwikkeling en die van je cliënt hand in hand gaan. Het is een unieke manier van bodywork die (on)bewuste en beperkende fysieke, mentale, spanning- houding- en bewegingspatronen doorbreekt.

Je krijgt de kracht en essentie van aanraking, beweging, meditatie, mindfulness én psychologische principes in een totaal aanpak aangeboden. De Trager® Approach is ook een integrale aanpak: je leert de principes toepassen zowel op als naast de massagetafel, zowel voor jezelf als je cliënt en zowel tijdens een sessie als in het dagelijks leven.

De Trager® Approach geeft je niet alleen een complementaire behandelwijze voor een groot scala aan psychische en fysieke klachten. Het leert je daarnaast een eenvoudige methode voor selfcare en bewustzijnsontwikkeling met Trager® Mentastics.

In een introductieworkshop kun je kennis maken met de principes van de Trager® Approach. De eenvoud en tegelijkertijd diepgang kunnen direct effect hebben in je werk en dagelijks leven.

In de 6 daagse Basistraining Level 1 leer je al een volledige Trager® oefensessie geven en Trager® Mentastics in te zetten voor je eigen gemak bij het tafelwerk.

De 3 daagse Basistraining Mentastics Movement is volledig gericht op Trager® Mentastics als levenswijze gericht op meer vrijheid in lichaam en geest.

Je kunt er ook voor kiezen het hele opleidingsprogramma te doorlopen. Alleen als gecertificeerd Trager® Practitioner mag je de naam en het logo van Trager® en Trager® Mentastics gebruiken.

De Trager® Approach wordt wereldwijd onderwezen en beoefend onder auspiciën van Trager® International. Als student en practitioners ben je lid zijn van een landelijke beroepsvereniging die is aangesloten bij Trager® International. In Nederland is dat Vereniging Trager® Approach Nederland. De aanvraag voor het lidmaatschap doe je samen met de inschrijving voor Level I.

De organisatie van de opleiding in Nederland ligt in handen van de organisatoren Helen Land-Bouwman en Jessie Kuipers.

Voor praktische informatie over de opleiding en trainingen kun je contact met Helen Land-Bouwman | opleidingen@trager.nl | 06 20 61 61 54

Voor inhoudelijke informatie over de opleiding en trainingen kun je contact met Jessie Kuipers | info@jessiekuipers.com | 06 - 06 53 84 72 86