MENTASTICS® gelanceerd in de golf sport

Trager Practitioner Margot Smeulers vertelt hoe zij golfers van elk niveau anders leert omgaan met het spel dan ze gewend zijn.
‘Een ronde golf in Nederland bestaat gemiddeld uit 100 slagen. En daar bovenop een veelvoud aan oefenzwaaien. Dit gecombineerd met een wandeling van zo’n 8 kilometer (18 holes) maakt elke ronde voor iedere speler zeer uitdagend. Omdat er tussen de slagen door heel veel denktijd is, ontstaat er vaak mentale ruis en spanning waardoor de soepelheid uit de swing verdwijnt. Hierdoor wordt het spel beïnvloed. Dit kwam ik zelf ook tegen en dus stelde ik mijzelf de vraag: hoe zou Milton Trager gegolfd hebben? Hoe kun je makkelijker en soepeler spelen’?
‘Samen met mijn vriend (20 jaar golfervaring, lage handicap) ging ik aan de slag. We pakten de implementatie van Trager Mentastics® naar golf snel op. Wat ontstond was een zuiverder balcontact, meer precisie, meer afstand en een goed resultaat. We kwamen fitter en blessurevrij van de baan. We presteerden met veel meer plezier. Kortom: Trager® for Daily life! Dat gun je alle andere golfers ook’! 
Clinic Mentastics Golf
‘Het idee voor een Mentastics® Golf Clinic (van 2 uur) werd geboren. Op Golfbaan Delfland stond headprofessional Helen Reid open voor innovatie en kreeg ik groen licht om mijn clinics vanuit de golfacademy te geven. En, inmiddels 3 clinics verder, krijg ik mooie feedback van mijn cursisten.
Tijdens de clinic neem ik ze mee op hun eigen ontdekkingsreis van bewuster bewegen en het voelen van de voeten, vertragen, het verplaatsen van het gewicht, het gewicht van de golfclub en soepel en natuurlijk zwaaien. Steeds spelen balans en gewicht en eigen beweging een belangrijke rol’.
Resultaat:
‘Een soepele, meer natuurlijke golfswing ontstaat en ik krijg terug dat er meer in het hier en nu gespeeld wordt, het lichaam bewust gevoeld wordt en dat de focus is verlegd van het hoofd naar het lichaam.
Zelf ben ik meer gaan genieten van mijn golfspel. Ik speel met vertrouwen shot voor shot. En als vanzelf volgden de resultaten. In drie maanden tijd daalde mijn handicap met maar liefst 6 slagen’.
Zou je zelf Mentastics® Golf willen ervaren of zou je er op termijn golfers mee willen begeleiden, neem dan gerust contact op. Meer informatie vind je op de website van Margot Smeulers: www.golfmentalcoach.nl.