ZipZen herfstblok II - Mentastics start op 19 oktober in Burgh haamstde

Mentastics class

Datum: 
19 oktober 2020 t/m 16 november 2020
26 oktober 2020 t/m 23 november 2020
2 november 2020 t/m 30 november 2020
9 november 2020 t/m 7 december 2020
16 november 2020 t/m 14 december 2020
Tijden: 

Tussen 10.30 en 12.oo uur

Locatie: 
Recreatiezaal - Pelgrimskerk
Plaats: 
Burgh Haamstede
Kosten: 
5 lessenblok: 80 euro - losse les: 18 euro
Voor wie: 
Iedereen op zoek naar lichtheid, vrijheid en gemak voor lichaam/mind en Zijn!
Door wie: 
Satsavya Mertens - Ervaren Trager Practitioner

Trager© for daily life - Mentasticslessen

5 lessenblok Herfstblok II start op 19 oktober - vrije inloop

Hervind je balans, voel je lichaam, ontspan en geef zo een ware boost aan je immuun systeem.

Jouw gezondheid en welzijn in jouw handen !

In dit blok verdiepen we de basis Mentastics: Het staan in je natuurlijke houding, het lopen in balans en de kicking.

Waarna we extra aandacht  geven aan de rug, de knieën, het zitten in je natuurlijke houding en Mentastics op de mat.

 “We nemen in bewust - zijn de voorzorg- maatregelingen betreft Covid19.” 

 

Mentastics®, ontwikkeld door Dr. Milton Trager, brengt balans en gezondheid in ons lichaam&geest door moeiteloze bewegingen, bewustzijn en heropvoeding van het onderbewustzijn.

Deze zelfhelp bewegingen verlichten en laten onnodige spanningen en trauma los in je lichaam&mind, die zich soms manifesteren als stress, vermoeidheid en chronische pijnen.

We herontdekken onze natuurlijke houding en spelen met eenvoudige bewegingen gebaseerd op het voelen van gewicht, waarbij we ons richten op lichtheid, zachtheid en bewegingsvrijheid.

 

De subtiele dans tussen voelen en bewegen nodigt uit tot het loslaten van patronen, stress, stijfheid en pijn.

Iedereen heeft baat bij deze lessen. Zo brengen deze  verlichting van de dagelijkse stress die zich heeft opgehoopt in je spieren, gewrichten en je mind.

Tegelijkertijd hervind je een goede lichaamshouding, geaardheid en zelfvertrouwen.

Het is een geweldige manier om de vaardigheid van "doen zonder te doen" te integreren tijdens al je activiteiten om alzo fit, energiek, gezond en in balans te blijven.

 

Mentastics hebben bewezen in de loop der jaren gunstig te zijn voor oa chronische neuro - musculaire aandoeningen,

zoals rug-, nek-, schouder- en kniepijn, RSI en fibromyalgie, evenals stress gerelateerde aandoeningen zoals hoofdpijn,

slapeloosheid, burn-out, depressie, Parkinson, MS en voor preventie van sportblessures en prestatieverbetering.

 

Mentastics zelfhelp bewegingen  zijn een belangrijk onderdeel van een Trager behandeling, die ook individueel of in klasverband worden aangeleerd.

 

Getuigenissen

“Je leert op een speelse manier je weer bewust te worden van je lichaam en te voelen. Je leeft daardoor bewuster en met meer aandacht en je ervaart rust en ontspanning, verbinding. Daardoor ervaar ik geen moeten of vechten meer! Je wordt in dit proces op een fijne, speelse en integere manier door Satsavya begeleid. Ik kan het iedereen aanbevelen.  Carla O

 

 “Het is bijna magisch hoe zulke gemakkelijke, lichte en simpele bewegingen als Mentastics het diepe en blijvende effect kunnen hebben dat ze hebben! Vanaf mijn eerste les bij Satsavya kon ik de veranderingen in mijn houding voelen, in de manier waarop ik loop, zit, sta ... Geweldig ook dat er geen speciale tijd nodig is om mentastics te ‘be-oefenen', ik integreer het gewoon in mijn dagelijks leven. Zo gemakkelijk kan het zijn ... “  Gatha

 

Ik kwam naar Satsavya met slaapproblemen. Met Mentastics werd ik me allereerst bewust van hoe ik leef in mijn lichaam en dat ik zoveel onnodige inspanning in mijn spieren en botten gebruik! Nu ik sta en zit in mijn natuurlijke houding voel ik me overdag zoveel meer ontspannen en wordt slapen steeds gemakkelijker. Top!  Arie de K.

 

Ik merk dat ik nu zelden rugpijn heb !! Dat komt zeker door mijn aandacht om weer in mijn natuurlijke houding te staan. Verder voel ik me steeds meer ontspannen in mijn kaken, omdat mijn hoofd weer zijn natuurlijke positie op de atlas heeft gevonden! Helderheid, zachtheid en toch stevigheid voelen nadat ik elke keer beweeg, is zo'n verrassing en erg leuk!  Marian - Yogalerares 

De Mentastics en sessies met Satsavya hebben me geleerd dat ik de tools om te ontspannen in mijn eigen handen heb. Ik leerde de manier te vinden om te ontspannen tijdens mijn uitvoeringen - (piano en viool). Super goed! Dank je.  H.v Leerzen

Telefoonnummer: 
0627347597