Level 1 in 2 lange weekenden

Opleidingsmodules

Datum: 
13 mei 2022 t/m 15 mei 2022
Tijden: 

09.30 - 18.00 (mogelijk avond)

Locatie: 
Kasteel de Schans Kasteelstraat 18
Plaats: 
Opoeteren – Maaseik (België)
Kosten: 
Trainingskosten € 1.275,- (voor 2 weekenden)
Door wie: 
Jessie Kuipers

In 2 lange weekenden van 3 dagen leer je een Trager sessie geven en aanraken via de basis principes van de Trager Approach. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van aanraking, ontspanning en gemak in het eigen lichaam,de kracht van pauze en aanwezig zijn in het nu, en bij de rust in onszelf.

Je leert technieken die subtiele vibraties door het lichaam brengen, zachte ritmische bewegingen, technieken om het lichaam ruimte en lengte te geven, het weefsel soepel en veerkrachtig en je lichaamsgewicht te kunnen voelen. Je leert door het stellen van vragen de ‘mind’ te bereiken. Via Mentastics® leer je om je ook in het dagelijks leven in een bewuste vredige staat van zijn en prettig in je lichaam te voelen.

Na deze training kun je een Trager sessie geven. De principes zijn eenvoudig te integreren in je huidige behandelwijze, geven jou meer lichtheid bij het doen van je werk en je cliënt een diepere uitwerking van je aanraking en aanwezigheid.

De data zijn 13 t/m 15 mei en 27 t/m 29 mei 2022.

Over de Locatie van deze Training:
Het landgoed Kasteel De Schans is gelegen in een fraaie, bosrijke omgeving in Belgisch Limburg op ca. 20 kilometer van Maaseik (B) en Weert (NL). Het nabijgelegen dorp Opoeteren ontleent zijn naam aan de bosbeek De Oeter, die enkele kilometers voorbij het kasteel ontspringt. De beek slingert zich over het kasteelterrein en ververst daar het water van de vijvers.

De accommodatie voor deze Level 1 ligt op het domein rond het historische kasteel. In de gebouwen De Hoeve en Het Koetshuis zijn groepsruimtes, eet- en slaapzalen.
Tijdens deze 3 daagse verzorgen de kasteelkoks de vegetarische maaltijden.

De opleiding is CRKBO geregistreerd. De trainingsmodules en introductie workshops zijn erkend door KTNO (aangesloten leden BATC, VNST, VBAG en LVNG) en VNT.

Training Kosten: € 1.275 volpension met een gedeelde 2 persoonskamer. (minimaal 10 deelnemers)

De training is inclusief:
- studentlidmaatschap VTAN tm 2020
- het Trager handboek
- boek Trager Mentastics, bewegen als bron van vrijheid
- Roger Tolle's Trager® Level I Review DVD (1 hour 45 min run time, 9 chapters) die na afloop als streaming beschikbaar komt en die je via internet kunt bekijken

Voor deelname is het noodzakelijk om 2 Trager sessies of 1 Trager sessie + een introductie workshop gedaan te hebben.

“Voordat ik de Trager-methode leerde was ik een redelijk ‘harde’ werker, ondanks dat ik geleerd heb om alles met mijn lichaamsgewicht te doen. Ik ging toch ongemerkt wat ‘doen’. De lichtheid en efficiëntie van Trager sprak me erg aan. De Trager-methode is nu de rode draad in mijn manier van werken”.
Frank, massage- en bewegingstherapeut en Trager Practitioner

Telefoonnummer: 
06-20616154 (Helen Land-Bouwman)