Level 1

Opleidingsmodules

Datum: 
6 oktober 2020 t/m 11 oktober 2020
Tijden: 

09.30 - 18.30 uur, soms avond; intern verblijf

Locatie: 
De Amberij
Plaats: 
Wijster
Kosten: 
Trainingskosten (inclusief dagverblijf en lunch) € 998,-, optioneel diner en overnachting € 175
Door wie: 
Jessie Kuipers

In deze 6 dagen leer je de technieken om een Trager sessie geven en aanraken via de basis principes van de Trager Approach. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van aanraking, ontspanning en gemak in het eigen lichaam, het nemen van pauzes voor integratie en een houding van ‘non-doing’. Je leert technieken die subtiele vibraties door het lichaam brengen, zachte ritmische bewegingen om het lichaam ruimte en lengte te geven, het weefsel soepel en veerkrachtig te maken. Je leert door het stellen van open vragen de ‘ onbewuste mind’ te bereiken. Via Mentastics® leer je om je ook in het dagelijks leven in een bewuste vredige staat van zijn en prettig in je lichaam te voelen.

Na deze training ben je in staat om Trager oefensessie te geven. De principes zijn eenvoudig te integreren in je huidige behandelwijze, geven jou meer lichtheid bij het doen van je werk en geven je cliënt een diepere uitwerking van je aanraking en aanwezigheid.

De 6 daagse is op een prachtige locatie in Drenthe. Prijs is inclusies dagverblijf en lunch. Optioneel kan diner en overnachting worden bijgeboekt. Alle maaltijden op biologische basis.

De training is inclusief studentlidmaatschap VTAN (tm 2021) en het volgende leermateriaal om het oefenen te ondersteunen
- het Trager handboek
- boek Trager Mentastics, bewegen als bron van vrijheid
- Roger Tolle's Trager® Level I Review DVD (1 hour 45 min run time, 9 chapters) die na afloop als streaming beschikbaar komt en die je via internet kunt bekijken

Voor deelname is het noodzakelijk om 2 Trager sessies of 1 Trager sessie + een introductie workshop gedaan te hebben.

De opleiding is CRKBO geregistreerd. De trainingsmodules en introductieworkshops zijn erkend door KTNO (aangesloten leden VNST, VBAG, LVNG en CAT) en VNT en BATC.

“Voordat ik de Trager-methode leerde was ik een redelijk ‘harde’ werker, ondanks dat ik geleerd heb om alles met mijn lichaamsgewicht te doen. Ik ging toch ongemerkt wat ‘doen’. De lichtheid en efficiëntie van Trager sprak me erg aan. De Trager-methode is nu de rode draad in mijn manier van werken”.
Frank, massage- en bewegingstherapeut en Trager Practitioner

Telefoonnummer: 
06-19079980