III Workshop Fantastic Mentastics Yoga Trapeze

Mentastics class

Datum: 
4 december 2021
Tijden: 

10-00 – 12:00 uur

Locatie: 
Lifestyle Loenen studio 2, Middenhoek 62
Plaats: 
Loenen aan de Vecht
Kosten: 
25,00 euro pp | groepsles | max 8 personen
Voor wie: 
Voor iedereen, ook zonder ervaring in de Yoga Trapeze en/of Trager
Door wie: 
Netherlands

Laat de Yoga Trapeze je op een speelse manier inspireren vrijheid en lichtheid te vinden in jouw beweging bij sport, werk, maar ook in jouw dagelijkse leven.

Nieuwe, aangenamere lichaamservaringen leiden tot ontspanning en aanpassing van de houding en bewegingspatronen.
Tegelijkertijd vindt een ontwikkeling van zelfbewustzijn plaats, wat de verankering en integratie van nieuwe fysieke en mentale patronen bevordert.
Betere aarding en een meer bewuste verbinding met het lichaam hebben een balancerende invloed op het autonome zenuwstelsel en de psyche.

Bewegen kan zoveel meer zijn dan alleen je spieren in actie zetten.
Hoe zou het zijn om te bewegen met de helft van de inspanning.
Wil jij dit ervaren? Kom dan naar deze training in 2021 elke maand een les van 10:00 tot 12:00 uur.
Ook te boeken als privé sessie (prijs op aanvraag)

zaterdag 2 oktober 2021
zaterdag 6 november 2021
zaterdag 4 december 2021

Doe mee en schrijf in dmv een app of mail naar Helen Land | 06-20616154 | helen_land@hotmail.com

Voor wie:
• Iedereen die nieuwsgierig is om meer en bewustere beweeglijkheid.
• Iedereen die vrijer en zonder moeite wil gaan bewegen in de dagelijkse activiteiten, zowel thuis als op de werkvloer.
• Iedereen die geïnteresseerd is in transformatie en lichaamsbewustzijn.

Wat is Trager Mentastics

There is a way of being
Which is lighter
Which is freer
A way in which work
As well as play
Becomes a dance
And living a song
We can learn this way

Dr. Milton Trager

De Trager Approach is een prettige en effectieve vorm van bewegingseducatie die gericht is op ontspanning en grotere beweeglijkheid. Trager gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. Door de zachte, ritmische bewegingen en aandachtige aanraking leer je dieper te ontspannen en vrijer te bewegen.

De term Mentastics is een samengestelde uitdrukking die ‘mentale gymnastiek’ betekent. In Trager Mentastics nodig je het lichaam uit toestemming te geven om te ontspannen. Een van de meest aangename en natuurlijke kanten van Mentastics is de manier waarop het eigen gewicht van het lichaam wordt ingezet om elk deel te ontsluiten en bewegen. Ingesleten patronen kunnen hiermee doorbroken worden en weer wat opgeschud zodat er meer ruimte kan ontstaan om te bewegen vanuit gevoel.

Wat kan je verwachten:
• 2 uur plezier en ontspannen voor jezelf in en om de Yoga Trapeze
• ervaren dat ontspanning geen opgave hoeft te zijn
• ervaren hoe gemakkelijk bewegen voor je kan zijn, zelfs als je blessures of beperkingen hebt
• ervaren hoe je verbonden bent met je lichaam via gewicht, zwaartekracht en jouw eigen beweegpatroon.
• ontdekkingstocht naar de wijsheid van het eigen lijf
• en vooral veel nieuwe kennis om te delen

De les:
Hoe zou het zijn om terug in je natuurlijke houding te staan, te lopen, te zitten, te liggen, te ademen. Waarbij (niet noodzakelijke) spierspanning plaats kan gaan maken voor soepel, stress- en pijnvrij zelfs moeiteloos bewegen in alle activiteiten. Je wordt uitgenodigd om met nieuwsgierigheid te luisteren naar wat jouw lichaam te vertellen heeft. Wat voelt eigenlijk vrij en gemakkelijk? Denk- en beweegpatronen krijgen de ruimte om te veranderen. Hiermee kun je de ervaring/herinnering weer gaan oproepen (de recall) bij alles wat je doet in het dagelijkse leven.

Door het uitwisselen van de ervaringen, leer je een ‘recall’ te formuleren. Mijn recall in de Yoga Trapeze is ‘moeiteloosheid’

Ontmoet met mij The Trager® Approach in deze Mentastics Yoga Trapeze workshop.

Helen Land

Er zijn 8 plaatsen beschikbaar dus boek tijdig.

In 2020 gaf Helen Land-Bouwman de eerste Trager Mentastics in de Yoga Trapeze. Anjo Langenbach deelt haar ervaring.

Wat een bijzondere ervaring, ik vond het wel een beetje spannend. Het is jaren geleden dat ik yogalessen heb gevolgd en op de kop hangen doe ik nooit. Het ziet er hilarisch uit. Deze les is een mooie ontdekkingsreis.

Het was wel - 1e keer in de Trapeze - even zoeken om door te krijgen hoe en dat de hangmat je ondersteunt. Eenmaal dat gesnapt voel ik dat in de verschillende houdingen andere delen van mijn lijf vrijer, lichter kunnen bewegen. Ik voel wat er meer kan. Hoe vrij kan b.v. mijn been bewegen als ik het laat hangen in de mat en een beetje uitprobeer wat er gebeurt...spelen in de swing, verrassend makkelijk zwiept het alle kanten op, hoe licht kan het zijn?
Na iedere nieuwe houding is er een pauze om even bewust te voelen en daardoor nieuwe herinneringen te maken over hoe het lijf aanvoelt, aan kan voelen en wat er gebeurd in het lijf. Alleen al het hoofd in het doek laten zakken en het gewicht daarvan voelen en ook waar de beweging naar toe gaat als je het hoofd licht beweegt. Ik vind het normaal gesproken lastig om mijn hoofd los te laten. Het valt me op dat ik nu als vanzelf het gewicht in de stof laat rusten. Ik voel hoe zwaar mijn hoofd is en ben me ook meer bewust waar het aan vast zit en vooral ook het verschil met de rest van mijn lijf waar de spieren nog aan staan. In de loop van de les voel ik mijn lijf tintelen, alles stroomt en ook is goed te merken waar stijfheid zit en waar nog zachtheid en ruimte nodig is.
Als laatste op de kop, hangen, voel ik hoe de zwaartekracht andersom werkt, schouders omhoog of omlaag, hoe je rug, nek, buik, borst ruimte krijgt, hoe het bewegen anders voelt zonder iets te hoeven doen.
Terug weer rechtop, sta ik 100% verbonden met de aarde, sterk als een huis, rechtop en voelt alles in mijn lijf, van top tot teen warm, open, uitgerekt maar ook juist heel erg verbonden. Ik voel dit na als ik nog even lig in de hangmat en ik realiseer me dat ik ook moe ben.
Mijn recall van deze les is mijn bewustzijn van dit krachtige gevoel in mijn lijf. Het maakt gelijk dat ik een andere keuze maak...niet door gaan met van alles doen de rest van de dag. Eerst thuis een pauze nemen, nagenieten en nadenken.

Telefoonnummer: 
+31620616154