Ontspannen van de rug met de Trager® Approach

Introductie workshop

Datum: 
27 januari 2018
Tijden: 

10-17 uur

Plaats: 
Zwolle (27 januari 2018); Groningen (3 februari 2018)

Je laat stress en vastgehouden patronen gemakkelijker los.

€10 p.p. korting voor early birds (betaling voor 1/1/18)

Hoe zou het zijn weer te bewegen als een kind: spontaan, energiek, nieuwsgierig en te genieten van alles wat je doet?

De Amerikaanse arts Milton Trager heeft in de vorige eeuw een bewegingsleer ontwikkeld voor de integratie van lichaam en geest. Zijn methode bevrijdt oude patronen, zowel lichamelijk als geestelijk, en bevordert diepe ontspanning, balans en fysieke mobiliteit.

De Trager Approach gaat er van uit dat het lichaam van nature een sierlijk en vitaal systeem is. Door ongunstige ervaringen als stress, trauma, repetitieve handelingen, verkeerde lichaamshouding, ziekte en tegenslagen, wordt het lichaam stijver en beperkter.

De souplesse en het gemak van bewegen kan worden opgeroepen of opnieuw worden geleerd door aanraking, zachte bewegingen en strekkingen – met een innerlijke houding van stilte en verwondering. Het onderbewuste, dat onze bewegingen aanstuurt, pikt het gevoel van meer vrijheid, zachtheid of gemak snel op. De nieuwe gevoelservaringen overschrijven de oude beperkende patronen.

Deze dag maak je kennis met deze benadering. We doen individueel lichaamswerk, door Milton Trager Mentastics® genoemd, op een matje, een stoel en in de ruimte. Vervolgens werken we met elkaar op en naast een massagetafel.

We geven je handvatten om thuis je ervaringen en inzichten van deze deze dag weer op te roepen en te integreren in je dagelijkse bezigheden.

Deze dag is voor iedereen, met en zonder klachten én voor ervaren behandelaars en therapeuten, die dit lichaamswerk willen integreren in hun werk. De dag is geaccrediteerd als nascholing voor leden van de VNT en de KTNO koepel (BATC, VNST, VBAG en LVNG). En Geldt ook als 1 van 2 verplichte onderdelen voor toelating tot de Trager opleiding; het andere onderdeel is een individuele sessie.

Enkele reacties van deelnemers aan een introductieworkshop bij Ed Bodewes:

“Ik voel nog steeds de echo van het vloeiend vanuit mezelf bewegen, het onbevangen bewegen als een kind; als musicus gebruik ik het in mijn pianospel”

“Iedere cel in mijn lichaam voelt als een zonnetje”

“Mijn levenshouding om mee te gaan met de stroom van het leven heeft met de Trager-tools een fysieke verankering gekregen”

“Ik ben geraakt door de eenvoud van deze methode, door het verleggen van mijn aandacht naar verwondering, viel veel zwaarte en moeite gewoon weg, waardoor ik me veel gemakkelijker voortbeweeg”

“Door heel fysiek te voelen welke beweging prettig voelt, lossen mentale blokkades op.”
“Ik ervaar Trager als een methode om mijn lichaam te ontspannen en weer in een natuurlijk ritme te komen”

“Wat ik vooral ervaren heb is dat je meer kunt bereiken door minder te doen.”

“Alles heeft zijn eigen ritme, zo ook het lichaam. Door daarnaar te luisteren kom je er veel meer mee in contact. Het begint met contact met mezelf, om het vervolgens te delen met de ander.”

“Ed zorgt door zijn aanwezigheid voor een ontspannen sfeer, zijn kennis en kundigheid deelt hij op een natuurlijke, open manier.”

"There is a way of being which is lighter which is freer, a way in which work as well as play becomes a dance, and living a song we can learn this way" - Milton Trager
Telefoonnummer: 
+31618347644